We hosten momenteel meer dan 20,000 klanten.

Hoe installeer ik Webmin op mijn VPS of Dedicated server? Print

• 25

Open Putty, log in als root user en typ:

cd /etc/apt/

Je bevind je nu in /etc/apt. Daar staat een bestandje sources.list. Daar wil je een regel aan toevoegen. Je opent het bestand dus.

vi sources.list

Aan dat bestand moet het volgende toegevoegd worden:

deb http://download.webmin.com/download/repository sarge contrib

(Als je nog nooit met de Linux tekstverwerker hebt gewerkt, kun je beter met WinSCP met je vps verbinden, en dan handmatig sources.list openen en die regel toevoegen).

Je hebt nu een nieuwe source toegevoegd. Nu moet je weer naar /root gaan.

cd /root

Je gaat nu een bestand downloaden. Typ dus het volgende:

wget http://www.webmin.com/jcameron-key.asc

Nu ga je het bestand gebruiken:

apt-key add jcameron-key.asc

Je 'update' nu weer je sources

apt-get update

En tenslotte kun je Webmin installeren:

apt-get install webmin

Webmin gaat nu downloaden en installeren. Tijdens de installatie worden waarschijnlijk nog wel een paar dingen gevraagd, maar die zijn niet zo ingewikkeld.